Over Duits Talenbureau Roel Willems

In januari 2013 ben ik mijn eigen talenbureau begonnen. Na jaren ervaring als docent Duits op de middelbare school kwam ik er steeds meer achter dat ik liever cursussen Duits geef aan cursisten die echt gemotiveerd zijn. Nu geef ik Incompany zakelijke cursussen Duits aan medewerkers van bedrijven en privécursussen Duits aan particulieren.  Op de locatie en het tijdstip dat u uitkomt.

Roel Willems

Waarom geef ik cursussen Duits?

Ik ben niet ver van de grens geboren en De Duitse taal en Duitsland spraken mij op de middelbare school al aan. Na een studie bedrijfseconomie ben ik Duits gaan studeren, omdat ik het onderwijs in wilde. Ik wil mensen graag helpen vooruit te komen. Vanwege de combinatie bedrijfseconomie, Duits en mijn ervaring in het onderwijs kan ik mij goed verplaatsen in zowel bedrijven die behoefte hebben aan taalcursussen als in de cursisten. Ik weet wat er speelt en waar mijn cursisten mee te maken hebben. Ook qua taalniveau pas ik mij gemakkelijk aan. Of ik nu cursus geef aan secretaresses of de directeur: mijn cursussen zijn altijd maatwerk en ik pas me altijd aan de cursist en de behoeften van het bedrijf aan.

Waarom Roel Willems?

Voor alle taalniveaus, van beginners tot en met gevorderden: zowel spreekvaardigheid als schrijfvaardigheid: op maat voor u gemaakt: wat u wilt leren.
Flexibel qua locatie en werktijden (in Midden, Zuid en Oost Nederland, ook in de avonduren). Cursussen voor particulieren in de regio Nijmegen.
Ik kan een goede sfeer tijdens mijn cursussen creëren, waarin cursisten optimaal gemotiveerd worden en fouten maken niet erg is.
Als Nederlander, die vloeiend Duits spreekt, weet ik waar Nederlanders tegen aanlopen in de Duitse taal. Hierdoor ben ik goed in staat aan te geven waar u extra op moet letten.

Visie

Sommige cursisten leren de Duitse taal heel snel, bij anderen gaat het wat langzamer. Ik zet mijn uitgebreide repertoire aan didactische vaardigheden in om cursisten met verschillende leerstijlen te bedienen en ik stimuleer mijn cursisten continu en help ze om maximale vooruitgang te boeken in de Duitse taal.

Motivatie speelt hierbij een hele belangrijke rol. Ik werk graag individueel of in kleinere groepen, omdat het dan beter mogelijk is om de cursus aan te passen aan individuele behoeften, wat weer positief werkt voor de motivatie. Naast mijn vakinhoudelijke kennis van de Duitse taal en cultuur ben ik goed in het creëren van een prettige sfeer waarin fouten gemaakt mogen worden: dat is de enige manier om een taal beter te leren spreken!

Wat heeft iemand nodig om (beter) Duits te spreken (of schrijven)?  Voor een commercieel manager is andere kennis en een andere specifieke woordenschat van belang dan voor een technicus of een secretaresse. Ik volg een algemene planning voor de afgesproken lessen, maar ik speel daarnaast graag in op specifieke wensen van mijn cursisten: er is dus altijd ruimte om te improviseren. Het doel is nooit mijn lesplan, maar altijd om de cursist naar een hoger niveau in het Duits te brengen.